top of page

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Dünya hayatının geçici olduğunu ve buradaki hayatımızıda yaptıklarımızın ahirete hazırlık olduğunu bildiğimiz halde çoğumuz tembellikten bu gerçeği görmezden geliriz. Tembellik demişken öyle çok büyük bir yük altında kalmak yorgunluk anlamında değil, nefsimize hakim olamayışımızın onunla uğraşmayışımızın tembelliğidir bu. Şeytanın vesvesesine boyun eğip onunla hiç bir şekilde savaş verememizdendir. Her savaşta çoğunluk şeytan galip gelir ve bizi dinimizi yaşamamızdan alıkoyar. 

 

 Şu dünya sizin yaşamınız için önemli olan şeyleri bir liste halinde sıralayın. Sıraladığınız bu konulardan, bir gün yok olacak, devrini tamamlayacak olanların üzerini çizin. Geriye ne kalıyor? Koskoca bir hiç, öyle değil mi? Hayatımızı yok olup gidecek şeyler üzerine kuruyor ve bunlara sahip olmayı, kendimize tek amaç ediniyoruz. Oysa şuana kadar yaşamış olan hiç kimse, dünya hayatında sahip olduğu hiçbir şeyi öldükten sonra beraberinde götürememiştir. 

(Yer) Üzerindeki her şey yok olucudur; Celal ve ikram sahibi olan Rabbinin yüzü (Kendisi) baki kalacaktır. ( Rahman Suresi -26, 27)

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Ahi­ret ve kı­ya­met kav­ram­la­rı­nın an­lam­la­rı­nı araş­tı­rı­nız.

2. Kur’an’dan ahi­ret gü­nüy­le il­gi­li bir ayet bu­la­rak me­ali­ni def­te­ri­ni­ze ya­zı­nız.

3. Yap­tık­la­rı­nın kar­şı­lı­ğı­nı gö­re­ce­ği­ne ina­nan bir in­san na­sıl dav­ra­nır? Ar­ka­daş­la­rı­nız­la de­ğer­len­di­ri­niz.

4. Dün­ya ha­ya­tı ile ahi­ret ha­ya­tı ara­sın­da na­sıl bir bağ var­dır? Araş­tı­rı­nız.

5. Ölen bir kimsenin ardından İslam’a göre yapılması gerekenleri araştırıp defterinize not ediniz.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page