top of page

Düşünelim - Hazırlanalım

Her şeyin bir sonu olduğu gibi içinde yaşadığımız dünyanın da bir sonu olacak mı? Tabiatın ilkbaharda yeniden canlanmasını hiç gözlemlediniz mi? Sonbaharda sararıp dökülen yapraklar ve kuruyan topraklar ilkbaharda tekrar nasıl yeşillenip canlanıyor? Bu canlanma size neyi hatırlatıyor?

 

Kıyamet

Kıyamet; Allah’ın önceden belirlediği bir zamanda, içinde yaşadığımız dünyanın ve onun bünyesinde yer aldığı kâinatın yok olmasıdır. Kıyamet, canlı ve cansız bütün varlıkları kapsayan bir yok oluştur. Kur’an’da kıyamet “saat” ismiyle adlandırılmıştır.

İnancımıza göre kıyamet, İsrafil adlı meleğin Sur’a üflemesiyle kopacaktır.

Okuyalım - Yorumlayalım

Aşa­ğı­da­ki ayet­le­ri ye­ni­den di­ril­me açı­sın­dan yo­rum­la­ya­rak dü­şün­ce­le­ri­ni­zi aşağıdaki nok­ta­lı yer­le­re ya­zı­nız.

“İnsan görmez mi ki biz onu meniden yarattık. Bir de bakıyorsun ki apaçık düşman kesilmiş. Kendi yaratılışını unutarak bize karşı misal getirmeye kalkışıyor ve: “Şu çürümüş kemikleri kim diriltecek?” diyor. De ki: Onları ilk defa yaratmış olan diriltecek. Çünkü o, her türlü yaratmayı gayet iyi bilir. Yeşil ağaçtan sizin için ateş çıkaran odur. İşte siz ateşi ondan yakıyorsunuz. Gökleri ve yeri yaratan, onların benzerlerini yaratmaya kadir değil midir? Evet! Elbette kadirdir. O, her şeyi hakkıyla bilen yaratıcıdır.

Bir şey yaratmak istediği zaman onun yaptığı “Ol!” demekten ibarettir. Hemen oluverir. Her şeyin mülkü kendi elinde olan Allah’ın şanı ne kadar yücedir! Siz de ona döneceksiniz.” (Yâ­sîn su­re­si, 77-83. ayet­ler.) .............................................................................................................................................

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page